top of page

GRITNEST Online coaching är vår innovativa app, utvecklad för att förse fotbollsspelare med fysträning av högsta professionella nivå. För oss på GRITNEST är kontinuitet ett nyckelord när det gäller träning. Det viktigt att din fysträning löper på året runt, utöver fotbollsträningen med ditt lag. Din utveckling av styrka och kondition inte försämras över året, utan fortsätta utvecklas eller underhållas. På detta sätt minskar du som fotbollsspelare din skaderisk och du orkar mer, både fysiskt och psykiskt, hela säsongen. Om du vill ha mer information kontakta oss här

DSC01737_edited.png

Sveriges första Online Coaching för Fotbollsspelare

Hur går det till?

Smartphone Mockup 3.png

GRITNEST
Online Coachning

I Coachningen ingår:

3,6 eller 12 månaders individanpassad fysträning

Digital screening och testövningar

Återtester var 4e & 6e vecka

Kostplan

Mentalt stöd

Digitala lektioner om mental träning, fotbollskunskap,
tips & inspiration

Personlig coachning

TRÄNINGSPLAN

Våra träningsprogram är anpassade efter din nivå som fotbollsspelare, din ålder och din position. Många faktorer spelar in, men allra viktigast är att ha en individanpassad träning i harmoni med din lagträning över säsong.

SUPPORT

Våra coacher har löpande kontakt med dig för att kontinuerligt anpassa din träning så att du känner att du gör en förflyttning. Coacherna ser regelbundet över din träningsplan och återkopplar till dig i appen kring din progression.

UTVECKLING

Det är viktigt att kunna följa progressionen i din träning, det ger motivation att kämpa vidare. Via appen gör du regelbundna bas-tester och incheckningar för att dokumentera din styrka, snabbhet och spänst och tack vare dessa kan du tydligt se din utvecklingskurva. 

NÄRINGSPLAN

Kostupplägget ger dig råd kring vad du ska äta, vilka ingredienser du behöver samt hur du tillagar en näringsrik måltid. Via våra kostexperter får du information om vad du behöver ha hemma eller i din träningsväska vid träning eller match. Du kan även få råd om eventuella kosttillskott och vitaminer. 

Martin Åslund har ordet:

Varför det är bra med Online Coachning?

Fysiska mötet är självklart att föredra i de allra flesta fall. Men när det sker online ökar det möjligheten för antalet tillfällen, restider och andra praktiska delar kan skalas bort, träningen kan utföras i ännu större utsträckning när det passar individen och det eventuella geografiska hindret kan bortses ifrån.

Martin+Åslund+1+4.jpeg

Vad säger våra spelare?

calvinsvartvit_edited.jpg
Jag har tränat på GRITNEST varje gång jag har möjligheten att vara i Stockholm under några dagar. Att kunna träna på en plats som erbjuder en miljö som är professionell, utvecklande men samtidigt intim har varit viktigt för min fotboll senaste åren.

CALVIN KABUYE - Vasalund div 1 (utlånad från AIK)

För oss på GRITNEST så är kontinuitet ett nyckelord för träning. Därför är det viktigt att den fysiska träningen utöver fotbollsträningen bedrivs året runt. För dig som spelare så ska din utveckling av styrka och kondition inte försämras under säsongen utan fortsätta utvecklas eller underhållas.

FÖRSÄSONG 1: December - 28 Februari

Under försäsongen dec-feb kommer träningen delas upp i två periodiserade block. Första blocket, 4-6 veckor beroende på erfarenhets nivå, kommer fokusera på styrkeuthållighet för att förbereda kroppen på den ökade belastning som vi ser i block två, maxstyrka. I blocket maxstyrka är fokuset på att bygga upp din maximala styrka vilket kommer ligga i grunden för och förbereda kroppen för den explosiva och snabbhetsträning som utförs under säsong.

SÄSONG 1: 1 Mars - 30 Juni

Med start i mars månad så går vi in i ett block av träning vi kallar säsong 1. Fram till Juni och sommaruppehållet följs denna plan där syftet är att trimma de fotbollspecifika kvalitéerna explosivitet och snabbhet samtidigt som vi underhåller de styrkenivåer vi byggt upp i försäsongen. I säsongsblocken planeras träningen utifrån matcher d v s hur många dagar till match och hur många dagars återhämtning efter match. 

När sommaruppehållet tar vid så har du ett gyllene tillfälle att fylla på din styrkekapacitet. Detta block kallar vi Säsongsstyrka och här är syftet att öka på din kapacitet för att avsluta den andra halvan av säsongen starkt om än starkare än första halvan av säsongen. Du kommer att känna igen dig i det du gjorde under försäsongen under denna period.

SÄSONG 2: 1 Juli - 31 Oktober

Under försäsongen dec-feb kommer träningen delas upp i två periodiserade block. Första blocket, 4-6 veckor beroende på erfarenhets nivå, kommer fokusera på styrkeuthållighet för att förbereda kroppen på den ökade belastning som vi ser i block två, maxstyrka. I blocket maxstyrka är fokuset på att bygga upp din maximala styrka vilket kommer ligga i grunden för och förbereda kroppen för den explosiva och snabbhetsträning som utförs under säsong.

Blockträning

FÖR DIG SOM TILLHÖR EN ETTANKLUBB

Då vi är stolt spelarutvecklingspartner till Ettanfotboll finns olika möjligheter till träningserbjudande till er spelare som har vill utvecklas och arbeta med en individanpassad träning.

bottom of page